Aleksandra Górska

Dietetyk

Umów wizytę stacjonarną
Powrót

Wykształcenie

Jestem absolwentką Collegium Medicum UMK w Bydgoszczy na kierunku Dietetyka Kliniczna.

Doświadczenie

Doświadczenie zawodowe zdobywałam podczas praktyk na oddziałach Kliniki Gastroenterologii i Zaburzeń Odżywiania Szpitala Uniwersyteckiego nr 2 im. dr. J. Biziela oraz Kliniki Pediatrii, Alergologii i Gastroenterologii Szpitala Uniwersyteckiego nr 1 im. dr. A. Jurasza.
Od kilku lat prowadzę indywidualnie konsultacje w zakresie żywienia i stylu życia.
Pracuję z pacjentami borykającymi się z chorobami układu pokarmowego, nadmierną masą ciała oraz zaburzeniami hormonalnymi.

O mnie:


Układam nie tylko zalecenia dotyczące żywienia, ale też suplementacji.
Jestem autorką licznych artykułów popularnonaukowych na temat odżywienia i wpływu diety na nasz organizm.
Stale się rozwijam, na bieżąco monitorując badania, literaturę i uczestnicząc w szkoleniach ze świata medycyny oraz dietetyki.
W ramach pracy dyplomowej zajmowałam się badaniami naukowymi dot. choroby Hashimoto i wpływie diety na jej przebieg.
Wnikliwie analizuję sytuację zdrowotną pacjenta i wyniki badań.
Szukam przyczyn zaburzeń.
Poprawa stanu zdrowia i komfortu życia podopiecznych daje mi ogromną satysfakcję.
Na co dzień pomagam pacjentom zmienić nawyki żywieniowe i poprawić stan zdrowia poprzez właściwą dietę oraz zmianę stylu życia.

Leczę:


  • Zespół jelita drażliwego
  • Insulinooporność
  • Choroby przewodu pokarmowego
  • Nadwaga
  • Endometrioza
  • PCOS
  • Otyłość
  • Choroby metaboliczne
  • Choroby tarczycy
  • Niedowaga
  • Choroby dietozależne
  • Niepłodność
  • Nadciśnienie tętnicze

Zakres usług:


  • Opracowanie indywidualnych zaleceń i jadłospisu (zgodnie z cennikiem placówki)
  • Konsultacja dietetyczna
  • Ułożenie jadłospisu
  • Dobranie suplementacji i probiotykoterapii pod konkretne schorzenie

Jadłospis:


Na podstawie wywiadu żywieniowego i analizy wyników badań pacjenta układam 7-dniowy jadłospis wraz z dobraniem suplementacji i probiotykoterapii.
Uwzględniam preferencje smakowe pacjenta oraz czas jaki może poświęcić na przygotowywanie posiłków.
Każdy jadłospis zawiera dokładnie opracowane przepisy oraz wygodną listę zakupów.

Na każdą konsultację proszę o zabranie ostatnich wyników badań z krwi oraz innych badań według schorzenia.

Wiek pacjentów

Od 15 roku życia

Potrzebujesz pomocy?
Skontaktuj się z naszymi konsultantami.

Zapytaj o ofertę